Da li Aleksinac dobija „evropsku” pijacu?

Opštinska uprava opštine Aleksinac je aplicirala po pozivu Evropskog progresa, koji se sada zove EUPRO, a koji je bio namenjen lokalnim samoupravama i njihovim infrastrukturnim projektima. Aleksinčani su konkurisali za izradu nadstrešnice, tj. natkrivanje Zelene pijace.

 

EUPRO je prihvatio da sufinansira ovu investiciju i za te namene biće izdvojeno 150 hiljada evra, dok će iz opštinskog budžeta biti izdvojeno 37 hiljada i tako će celokupna investicija iznositi 187 hiljada evra.

 

Marković‒ Celokupna investicija podrazumeva izgradnju nadstrešnice nad celom Zelenom pijacom, nabavku nove opreme, novih tezgi i pomoć oko regulacije i donošenja potrebnih odluka za modernije funcionisanje ove pijace ‒ kaže Dalibor Marković, načelnik Odeljenja za privredu, napomenuvši da je ovaj projekat značajan za opštinu Aleksinac i da ova sredina za sada ima pozitivna iskustva u saradnji sa Evropskim progresom.

Ovaj projekat bi trebalo da bude završen za 18 meseci i potpisivanje ugovora je planirano za 19. oktobar. Naš sagovornik najavljuje mogućnost završetka objekta i pre ovog roka, pošto ako ne bude velikih padavina određeni radovi mogu se obaviti i u zimskom periodu. Tada Zelena pijaca funkcioniše sa smanjenim obimom pa zbog radova neće biti oštećeni prodavci.

Kako bi trebalo da izgleda nova pijaca možete pogledati na objavljenim fotografijama.

      

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

two × four =