vasar

Da deca žive srećno i zdravo

Tradicionalna manifestacija „Dečja nedelja” počinje sutra 1. oktobra i tokom sedam dana odvijaće se pod motom „Moje je pravo da živim srećno i zdravo”. I ove godine organizator svih aktivnosti tokom „Dečje nedelje” na teritoriji opštine Aleksinac je Centar za kulturu i umetnost uz podršku OTIS-a, Teatra 91, biblioteke „Vuk Karadžić” i drugih ustanova.

Za predstojeću nedelju dece organizator najavljuje šarenolik program, a manifestaciju će otvoriti „Dečji vašar”.

‒ Prošlogodišnje, prvo izdanje vašara bilo je pun pogodak jer na jednom mestu mogli su da se vide rezultati đačke kreativnosti na časovima likovne kulture i na radionicama, pa smo „vašar” uvrstili i u ovogodišnji program „Dečje nedelje”– kaže Gordana Živanović iz Centra za kulturu i umetnost.

Pored „Dečjeg vašara”, od 11 do 13 sati na platou Doma kulture odvijaće se i prigodan program u kome će između ostalog nastupiti Dečji hor CKU „Mali vokali”, grupa „Dedina garaža”, klovnovi i štulaši, a po tradiciji, početak „Dečje nedelje” označiće podizanje zastave i puštanje belog goluba.

Ovogodišnju „Dečju nedelju” će obeležiti tradicionalni maskenbal PU „Lane”, pozorišne predstave, koncerti, sportska takmičenja, a u okviru „pesničkog dana”, sa osnovcima će se družiti pesnici Vesna Ćorović-Butrić, Boško Lomović i Ljiljana Krstić.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

two × five =