Dan opštine

Dan opštine uz goste iz regiona

Proslava 5. juna Dana opštine Aleksinac počeće u ponedeljak, 4. juna, u 11 sati u velikoj sali Doma kulture. U organizaciji Kancelarije za mlade održaće se Kviz za osnovce. 

Izložba „Od župe do opštine” koja se otvara u 18:45 u Galeriji 1 Centra za kulturu i umetnost biće uvod u promociju knjige „Lokalna samouprava u Aleksincu i okolini 1832 -2018” autora Zorana Stevanovića, Siniše Golubovića i Milana Petrovića. Knjiga će biti predstavljena u Domu omladine sa početkom u 19 sati.

Promocija
U ponedeljak promocija knjige o istorijatu aleksinačke lokalne samouprave, na fotografiji: Zoran Stevanović i Siniša Golubović 

U 20 sati u sali Doma kulture zakazan je koncert GKUD-a „Aleksinac” sa gostima, članovima KUD-a „Zletovski Rudar” iz Probištipa iz Makedonije.

Brojna dešavanja u utorak, 5. juna, otvoriće „Vežbaonica za parterne sportove” koja, u organizaciji OTIS-a i klubova parternih sportova, počinje u 10 sati na stadionu za male sportove.

Sat vremena kasnije, ispred Turističko-informativnog centra u glavnoj ulici biće otvorena manifestacija „Vredne ruke” u organizaciji UG „Radinost”.

Vredne ruke
Sa prošlogodišnje manifestacije “Vredne ruke” 

Tradicionalna Svečana akademija planirana je za 12 sati u Domu kulture na kojoj će nastupiti učenici OMŠ „Vladimir Đorđević” i Aleksinački mešoviti hor „Šumatovac”.

Od 17 sati u velikoj sali Doma kulture, još jednom ćemo gledati mališane PU „Lane” u predstavi „40 godina vrtića Lane – da deca rastu u velikane” koja je premijerno izvedena 24. maja na Dan ove predškolske ustanove.

Lane
Program za najmlađe: Priredba mališana DU “Lane” 

Fudbalska uzbuđenja očekuju nas u Sportskoj hali od 18 sati kada će u malom fudbalu snagu odmeriti veterani Aleksinca i Zagorja ob Savi.

U Galeriji 2 CKU u 19 sati otvara se izložba slika sa V likovne kolonije Udruženja likovnih umetnika Aleksinac, a nakon toga, od 20 sati, glumci Gradskog pozorišta „Teatra 91” će na sceni Doma kulture još jednom odigrati predstavu „Mi čekamo bebu”.

Mi čekamo bebu
Iz predstave “Mi čekamo bebu” 

Ovogodišnju proslavu Dana opštine zatvoriće nastup rok grupe „Atomsko sklonište” iz Pule. Koncert počinje u 22 sata, a ulaz je slobodan.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

ten + 9 =