Dan opštine

Дан општине уз госте из региона

Прослава 5. јуна Дана општине Алексинац почеће у понедељак, 4. јуна, у 11 сати у великој сали Дома културе. У организацији Канцеларије за младе одржаће се Квиз за основце. 

Изложба „Од жупе до општине” која се отвара у 18:45 у Галерији 1 Центра за културу и уметност биће увод у промоцију књиге „Локална самоуправа у Алексинцу и околини 1832 -2018” аутора Зорана Стевановића, Синише Голубовића и Милана Петровића. Књига ће бити представљена у Дому омладине са почетком у 19 сати.

Promocija
У понедељак промоција књиге о историјату алексиначке локалне самоуправе, на фотографији: Зоран Стевановић и Синиша Голубовић 

У 20 сати у сали Дома културе заказан је концерт ГКУД-а „Алексинац” са гостима, члановима КУД-а „Злетовски Рудар” из Пробиштипа из Македоније.

Бројна дешавања у уторак, 5. јуна, отвориће „Вежбаоница за партерне спортове” која, у организацији ОТИС-а и клубова партерних спортова, почиње у 10 сати на стадиону за мале спортове.

Сат времена касније, испред Туристичко-информативног центра у главној улици биће отворена манифестација „Вредне руке” у организацији УГ „Радиност”.

Vredne ruke
Са прошлогодишње манифестације “Вредне руке” 

Традиционална Свечана академија планирана је за 12 сати у Дому културе на којој ће наступити ученици ОМШ „Владимир Ђорђевић” и Алексиначки мешовити хор „Шуматовац”.

Од 17 сати у великој сали Дома културе, још једном ћемо гледати малишане ПУ „Лане” у представи „40 година вртића Лане – да деца расту у великане” која је премијерно изведена 24. маја на Дан ове предшколске установе.

Lane
Програм за најмлађе: Приредба малишана ДУ “Лане” 

Фудбалска узбуђења очекују нас у Спортској хали од 18 сати када ће у малом фудбалу снагу одмерити ветерани Алексинца и Загорја об Сави.

У Галерији 2 ЦКУ у 19 сати отвара се изложба слика са V ликовне колоније Удружења ликовних уметника Алексинац, а након тога, од 20 сати, глумци Градског позоришта „Театра 91” ће на сцени Дома културе још једном одиграти представу „Ми чекамо бебу”.

Mi čekamo bebu
Из представе “Ми чекамо бебу” 

Овогодишњу прославу Дана општине затвориће наступ рок групе „Атомско склониште” из Пуле. Концерт почиње у 22 сата, а улаз је слободан.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × one =