Dan Muzičke škole „Vladimir Đorđević“

Prigodnim koncertom u velikoj sali Doma kulture, OMŠ „Vladimir Đorđević“ danas je obeležila Dan škole i 51. rođendan. Škola je, podsetimo, počela sa radom školske 1966/67. u okviru ondašnjeg Radničkog univerziteta, a u saradnji sa muzičkom školom „Jovan Bandur“ iz Pančeva.

Pre rođendanskog koncerta, prisutnima se obratio direktor škole Marko Jelenić, koji je istakao da je period između dva rođendana bio izuzetno uspešan.

– Svetosavska nagrada, koju je u januaru dobio naš učenik Andrija Jašarević, bila je i nagrada svima nama koji smo učestvovali i na neki način doprineli njegovom uspehu, a tu posebno mislim na njegovog profesora Dragana Živkovića. To je nešto jedinstveno što se u istoriji naše škole nije desilo. Na brojnim takmičenjima, koja su mahom međunarodnog karaktera, učestvovala su 63 naša đaka i u toj jubilarnoj godini, oni su osvojili 51 prvu nagradu, 30 drugih i 10 trećih. To samo pokazuje da je čitav kolektiv sve svoje snage uložio u to da se dokaže i da jednu značajnu školsku godinu, koja će ostati zabeležena u istoriji škole, još više učini posebnom i značajnom. Svemu ovome, dodao bih i uspeh našeg nekadašnjeg učenika Veljka Milojkovića, koji je nedavno postao svetski prvak na takmičenju u Francuskoj u kategoriji harmonikaša .On i dalje ostaje jedan od najnagrađivanijih i najtrofejnijih učenika naše škole – rekao je Marko Jelenić.

Na koncertu su pored učenika aleksinačke škole kao gosti nastupili učenici muzičkih škola „Kornelije Stanković“ iz Prokuplja i „Predrag Milošević“ iz Knjaževca, a na programu su se pored ostalih, našla i dela Skarlatija, Vivaldija, Paganinija, Baha i Rahmanjinova.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

three × 4 =