Čitalići

Dan maternjeg uz „Čitaliće”

Na dan maternjeg jezika, koji se obeležava sutra, počeće i opštinsko takmičenje „Čitalića”. Čitalići klikeraši pisaće ćirilicom, govoriti najlepšim srpskim rečima i popunjavati testove kako bi pokazali veštinu čitanja i razumevanja pročitanog.

‒ Šestu godinu zaredom, u ovom projektu učestvuje 97 škola iz četrdesetak opština. Na školskom nivou, ove godine, bilo je oko osam i po hiljada dece učesnika, a i veliki broj nastavnika je uključen u ceo projekat. Ove godine, na opštinskom takmičenju, mališani će raditi testove u svojim, a dežuraće nastavnici iz drugih škola, pa će se smanjiti putovanje mališana i povećaće se njihova bezbednost, jer su to pre svega učenici nižih razreda. Nakon objavljenih rezultata, za par dana, roditelji će moći da vide koliko još treba da se radi na negovanju veštine čitanja i razumevanja pročitanog – kaže idejni tvorac Čitalića Maja Radoman Cvetićanin.

Nakon Ražnja i Mačkata, ove godine republičko takmičenje, svojevrsno finale Čitalića biće održano u Aleksincu poslednjeg vikenda maja meseca. Pripreme su počele, a organizatori iz Biblioteke „Vuk Karadžić” najavljuju da će to biti prava fešta za decu.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

eight − 4 =