Štefanek

Davor Štefanek: Sport u Aleksincu ide u pravom smeru

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković, u okviru redovnih aktivnosti i u cilju unapređenja rada, danas su posetili Sportski savez opštine Aleksinac.

Štefanek
Sastanak u Turističko-informativnom centru 

Nakon razgovora sa predstavnicima Sportskog saveza opštine i sportskih klubova u Turističko-informativnom centru, čelnici Sportskog saveza Srbije bili su u prilici da od rukovodstva opštine čuju da se iz lokalnog budžeta za sport godišnje izdvaja oko 25 miliona dinara, kao i planovima kada je reč o sportskoj infrastrukturi.

Štefanek
Poseta rukovodstvu opštine

‒ Drago mi je da lokalna samouprava maksimalno podržava sport u Aleksincu i da će izdvajanja naredne godine biti veća. Čuo sam koji su im prioriteti i kakve su im ambicije, posebno što postoji projekat za bazen. Objasnio sam im da ulažu u mlade sportiste i da će tu priču o mladima Sportski savez Srbije maksimalno podržati. Lepa je slika kad na sportskim terenima, u salama, na strunjačama, vidite decu i mlade – rekao je Davor Štefanek i naglasio da sport u Aleksincu ide u pravom smeru, te da očekuje da će dostići još viši nivo.

Štefanek

Svetski šampion 2014. i osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama 2016. u Rio de Žaneiru, nije krio zadovoljstvo kada je video veliki broj mladih Aleksinčana koji se bave parternim sportovima i uslove koje im pruža novootovorena sala ispod tribina stadiona za male sportove.

Prihvatio je i izazov, pa su prisutni na tatami strunjači videli „borbu” rvača grčko-rimskim stilom i mladog džudiste. Potom su svoje veštine pred Štefanekom demonstrirali karatisti „Šumatovca”, džudisti „Aleksinca” i članovi Džudo i džiu- džicu kluba „NiF”.

Svoju posetu Aleksincu, delegacija Sportskog saveza Srbije završila je obilaskom sportske hale.

Štefanek

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

three × two =