stand up

Vučić, Šešelj i Đinđić u jednom liku

Šta je zajedničko za Miroslava Đorđevića, Velimira Tošića i Sašu Ilića? Talenat. Miroslavu za stend ap komediju, Velimiru za imitaciju, a Saši za pevanje i pričanje unazad. Ova trojka je publici u sali bioskopa u Žitkovcu ovog vikenda priredila pravo veče smeha.

Miroslavu Đorđeviću iz Banatskog Maglića je, nakon teških fizičkih poslova, ventil bio pisanje aforizama. Sve to što je napisao, spakovao je u jedan jednosatni stend ap „Lupetanje gluposti slobodnim stilom”, a onda se okušao i pobedio u „Audiciji”. Tada je i stekao epitet „najsmešnijeg čoveka u Srbiji”.

stand up
Saša Ilić i Miroslav Đorđević 

‒ Kada me pitaju kako se stiže do ove ‘titule’ je isto kao i da me pitaju kako se stiže do dobre berbe. Prvo se dobro izore, baci đubrivo pa se posadi i bere. Marljiv trud i rad su neophodni i u ovom poslu – kaže Miroslav i napominje da stend ap nije pričanje poznatih viceva, već iznošenje svog stava o aktuelnim dešavanjima kroz humor i satiru.

Kao što za Miroslava uvek postoji inspiracija i za imitatora Velimira Tošića iz Banatskog Karlovca ideje ne presušuju. Njegova prva imitacija je bila imitacija Slobodana Miloševića u dramskoj sekciji. Kaže da je on zapravo „skinuo” Miloševića tako što je gledao Mićka Ljubičića koga najviše ceni u toj branši.

stand up
Velimir Tošić

Žitkovačka publika je bila u prilici da vidi i njegove verne imitacije zvuka trube ali i Vojislava Šešelja, Zorana Đinđića, Vojislava Koštunice, Aleksandra Vučića i ostalih poznatih ličnosti. Verno dočaran lik tada premijera, a danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića oduševio je žiri u emisiji „Ja imam talenat” koja ga je i dovela do finala.

‒ Reakcije su bile odlične, dobio sam i poziv od tadašnjeg premijera Vučića koji mi je dao podršku za to što radim – rekao nam je Velja uz napomenu da mu je znatno teže sa imitiranjem lepšeg pola.

Posle nastupa u jednom rijaliti programu gde je pokazao nesvakidašnji talenat da priča i peva unazad, Žitkovčanin Saša Ilić se predstavio i svojim sugrađanima.

‒ Verujte da sam sada imao veću tremu nego kad sam imao nastup na televiziji sa nacionalnom frekvencijom. Ipak, mislim da sam dobro predstavio svoj talenat koji sam otkrio u prvom razredu osnovne škole kada sam počeo da čitam i pišem– ističe Saša Ilić, ne krijući razočarenje nedolaskom onih koji su mu to čvrsto obećali.

Gosti iz Banata, Miroslav i Velimir su zadovoljni prijemom u Žitkovcu i izrazili su želju da uskoro gostuju i u Aleksincu.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

seven + 14 =