Veće

Veći opštinski budžet

Opštinsko veće opštine Aleksinac je na jutrošnjoj sednici još jednom razmatralo izmene i dopune budžeta za ovu, 2018. godinu. Usklađivanje prihoda vršeno je na osnovu realizacije budžeta u prvih devet meseci. Na osnovu tih rezultata procenjuje se da će do kraja godine budžet biti veći za 74.558.356,41 dinara i on će iznositi 1.614.363.665,72. U ovaj iznos nisu uračunata još blizu 24 miliona dinara što su sredstva iz ostalih izvora.

Do rebalansa budžeta došlo je, pre svega, zbog povećanja javnih prihoda u iznosu od 65.558.357,oo dinara. Uvećani su namenski transferi iz Republike za 31.204.599,41 dinara, koji će biti utrošeni za infrastrukturne i druge aktivnosti koje su predviđene raznim programima. Takođe, bilansirana su 32 miliona očekivanih sredstava iz Republike za realizaciju završetka izgradnje Poljoprivredne škole. Planirani veći priliv u opštinsku kasu biće utrošen na realizaciju infrastrukturnih programa, kao i programa za koje su namenski predviđena sredstva.
Članovi veća prihvatili su i dopunu kadrovskog plana opštine Aleksinac po kome su među postavljenim licima i dva zamenika pravobranioca.

Opštinsko veće saglasilo se da jedan muzički ansambl može da upotrebljava ime jedinice lokalne samouprave, pa će njegov naziv glasiti Aleksinački gradski orkestar.

Opštinska vlada podržala je i predlog da predsednik komisije za vođenje Postupka po zahtevu za vraćanje zemljišta bude Dragan Atanasković, sudija Osnovnog suda u Aleksincu.

Opštinsko veće poništilo je rešenje Komunalnog inspektora Odeljenja za inspekcijske poslove u slučaju Miluna Aleksića iz Vukanje pošto je Upravni sud uvažio njegovu žalbu.

O novom dopunjenom i izmenjenom budžetu za 2018. godinu, kao i o još nekim odlukama koje su u domenu opštinskog parlamenta, konačnu reč daće odbornici Skupštine opštine Aleksinac, najverovatnije na sednici u utorak, 23. oktobra.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

19 + 6 =