Veće opštine Aleksinac

Veće: Usvojeni predlozi za sufinansiranje projekata

Na jutrošnjoj sednici Opštinskog veća opštine Aleksinac, pored ostalog, usvojeno je nekoliko predloga javnih poziva za finansiranje projekata udruženja građana koji su od javnog interesa za lokalnu zajednicu.

Javni poziv za 2018. godinu biće upućen udruženjima građana u oblasti sporta i u narednoj godini za ove namene biće izdvojeno nešto više od 22 miliona dinara. Za sufinansiranje programa u oblasti kulture udruženjima će biti na raspolaganju četiri miliona i 800 hiljada, od toga KUD-ovima milion i 700 hiljada, verskim zajednicama 700 hiljada, a ostala udruženja u ovoj oblasti dobiće dva miliona i 400 hiljada. Udruženjima nacionalnih manjina biće na raspolaganju 500 hiljada, dok će onima iz socio-humanitrane oblasti iz budžeta pripasti 2,5 miliona dinara. Isto toliko, 2,5 miliona, opredeljeno je i za javni poziv namenjen društvima u oblasti zaštite životne sredine, lovačkim i ostalim udruženjima građana.
Po ovim pozivima očekuje se raspisivanje konkursa koji će biti objavljeni na sajtu opštine i rok za apliciranje od objavljivanja je 15 dana.

Opštinska vlada nije dala saglasnost rešenju Nadzornog odbora JKP „Vodovod i kanalizacija” o isplati solidarne novčane pomoći zaposlenima u ovom kolektivu uz obrazloženje da to nije dozvolila ni drugom aleksinačkom komunalnom preduzeću. Inače, kritičari ove odluke, koja se zasniva na inicijativi sindikata iz ovih oblasti, kao nedostatak ističu da bi se ona u istom iznosu isplatila svima, od radnika na najnižoj poziciji do direktora, što nikako ne bi bila socijalna kategorija.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

16 − 1 =