Veće 31. oktobar

Veće: Predlog budžeta za narednu godinu

Na današnjoj sednici opštinskog veća usvojen je izveštaj o dosadašnjim prihodima i rashodima opštinskog budžeta za devet meseci ove godine. U ovom periodu utvrđen je višak prihoda od blizu 98 i po miliona dinara. U strukturi javnih prihoda, najznačajnije ostvarenje, kako se čulo na sednici, beleže prihodi od poreza na dohodak, dobit i kapitalne dobitke. Oni su ostvareni u iznosu od 78,04%, dok su prihodi od imovine zabeležili nizak procenat ostvarenja, svega 35,5 % u odnosu na plan.

veće 31. oktobar
Takođe, članovi veća su, uz manje sugestije, usvojili i predlog budžeta za narednu godinu koji će sa planiranim sredstvima iz svih izvora, za 2018. godinu, iznositi skoro 1.403.000.000 dinara.
Ove dve tačke naći će se i pred odbornicima lokalne skupštine.

U nastavku današnje sednice na čijem se dnevnom redu našlo 39 tačaka, članovi Opštinske vlade su prihvatili i predloženu Strategiju javnog zdravlja opštine za narednih pet godina, odluku o izradi Operativnog plana za odbranu od poplava za vode drugog reda, kao i dve odluke koje se tiču formiranja jedinica civilne zaštite opšte namene i njene organizacije i funkcionisanja.

Veće 31. oktobar
Pored usvajanja tromesečnih izveštaja poslovanja Javnih preduzeća, na sednici je data i saglasnost na pravilnike o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta Centra za kulturu i umetnost, Gradskog pozorišta „Teatar 91”, Predškolske ustanove „Lane”, Biblioteke „Vuk Karadžić”, Ustanove za odmor i rekreaciju dece „Lipovac” i Centra za socijalni rad.

Usvojen je i zaključak o prosečnim cenama kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti koje se tiču utvrđivanja poreza na imovinu za 2018. godinu. Po ovome, prosečne cene kvadratnog metra za građevinsko zemljište kreću se u rasponu od 1.664 dinara za prvu, do 19,58 dinara za sedmu zonu.

Veće 31. oktobar
Ni ova sednica nije prošla bez davanja saglasnosti za zaključenje vansudskih poravnanja sa građanima koje su ujeli psi lutalice. Za obeštećenje trinaestoro građana, iz opštinske kase biće izdvojeno oko 490.000 dinara.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

14 − 1 =