Večeras priče o nečastivim i „Kez”

Mistične pojave, verovanja u demone, omaje, karakondžule i različite forme nečastivog, koje i danas jednako privlače pažnju ljudi, biće jedna od tema večerašnjeg programa u Domu omladine. Kroz priče o nečastivim silama provešće nas pripovedači, književnici Violeta Jović i Branislav Janković.

‒ Mi znamo da je najpoznatiji srpski horor ‘Leptirica’, da je Milovan Glišić stavio Crno dete u svoje knjige, da se ti motivi nečastivih sila promiču kroz celu srpsku književnost i želeli smo, pošto je i to jedna od tema kojom se bavio Tihomir Đorđević, da pokažemo da svi oni filmovi kojim nas zatrpava zapadna kultura nisu proizvod njihove baštine nego slovenske tradicije i srpske kulture, između ostalog – poručuju organizatori. 

„Veče priča o nečastivim” počinje u 19:30.

Violeta Jović
Violeta Jović i Branislav Janković

Ovo atraktivno veče „Dana Tihomira Đorđevića” upotpuniće nastup mlade muzičarke Tamare Ristić „Kez”, koja u svojim aranžmanima kombinuje zvuke moderne, elektronske i izvorne muzike. Tamara je do sada nastupala u Bugarskoj, Albaniji, Grčkoj, Španiji, Italiji, Austriji, Nemačkoj, Češkoj, Norveškoj i širom naše zemlje.

Koncert u aleksinačkom Domu omladine počinje u 21 sat.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

eleven + 1 =