Večeras počinje PIP – traži se karta više

Aleksinac će od večeras, u narednih sedam dana, biti jedan od centara pozorišnih dešavanja u Srbiji. Festival Prvoizvedenih predstava počinje u 18:30, otvaranjem izložbe fotografija sa prošlogodišnjeg festivala autora Marka Miladinovića, a za 19 sati najavljena je još jedna izložba pod nazivom „Negujmo srpski jezik”, koju je priredilo Ministarstvo kulture i informisanja. Aleksinčani će imati priliku da prvi van Beograda pogledaju ovu izložbu resornog ministarstva.

I dok organizatori festivala pozivaju sve sugrađane da dođu na otvaranje ovih izložbi i doprinesu festivalskoj atmosferi, dotle, nažalost, za prvu predstavu „Hipnoza jedne ljubavi” autora Dušana Kovačevića u produkciji „Zvezdara teatra” karata u slobodnoj prodaji više nema.

Srećnici koji su na vreme nabavili ulaznice imaće priliku da uživaju u glumačkom umeću Anice Dobre, Nine Janković, Ljubomira Bandovića, Dragana Petrovića Peleta, Uroša Jakovljevića i Ivana Mihailovića, koji će na jedan bajkovit način ispričati našu tužnu stvarnost da nam godišnje nestaje jedan gradić od 40 hiljada stanovnika. Kako kaže pisac Kovačević ‒ zato što odlazimo – napuštamo zemlju, selimo se u neke druge krajeve ili put neba. A godine brzo prolaze i za deset godina nestaće grad od 500 hiljada stanovnika i ako se tako nastavi Srbi će u Srbiji biti nacionalna manjina za sto godina. Jedina nada je ljubav prema bližnjima i zemlji kojoj dugujemo sve što imamo – poručuje Kovačević.

A poruka organizatora je, ako želite da narednih dana vidite neku od izuzetno kvalitetnih predstava, krajnje je vreme da nabavite ulaznice, naravno za one večeri za koje još nisu rasprodate.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

twenty + nineteen =