škola Moravac

Bolji uslovi za učenike u Moravcu

Nakon nekoliko meseci radova, zgrada isturenog odeljenja u Moravcu, Osnovne škole „Vuk Karadžić”, čiji je centralni objekat smešten u Žitkovcu, juče je i svečano otvorena.

Milan Dinić
V.d. direktora Milan Dinić

Kompletno zamenjena stolarija, fasada, enterijer i renovirane prostorije omogući će đacima i zaposlenima znatno bolje uslove za rad.

Radovi su krenuli od juna ove godine i završili su se pre otprilike mesec dana, tako da je nastava u rekonstruisanom objektu počela pre dve nedelje. Direktor sam tek nekih mesec dana, tako da nisam imao prilike toliko da razgovaram sa roditeljima, ali u razgovoru sa zaposlenima, pre svega, učiteljicama shvatio sam da su zadovoljni jer su dobili maltene novu školu – kaže v.d. direktora Milan Dinić i dodaje da je u ove radove uloženo oko 11 miliona dinara, koje je obezbedila lokalna samouprava.

Vesna Stanisavljević
Rukovodilac odeljenja Vesna Stanisavljević

 

 

Nekadašnji učiteljski stanovi u narednom periodu biće preuređeni u fiskulturnu salu i svečanu prostoriju gde će se organizovati priredbe.

Sada su uslovi daleko bolji u odnosu na prethodni period, pre svega toplije je zbog zamene stare, dotrajale stolarije, spušteni su plafoni, ploča od trske zamenjena je betonskom, tako da je prijatnije, svetlije i prostranije. Sam ambijent deluje drugačije i lepše – kaže rukovodilac odeljenja žitkovačke osmoletke u Moravcu Vesna Stanisavljević.

 

Prema rečima zaposlenih u ovoj ustanovi, pamte kada je škola u Moravcu imala i preko 100 đaka. Danas ih, kao i u većini seoskih škola na teritoriji aleksinačke opštine, ima upola manje, razvrstanih u četiri odeljenja i jednu predškolsku grupu. S obzirom da je objekat škole sagrađen još 1925. godine dobio novi izgled, prosvetari se nadaju da će to doneti i bolje rezultate, ali i punije učionice.

škola Moravac

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

three × four =