KK Šumatovac

Богата жетва медаља у Свилајнцу

Уз учешће 400 тамичара из 21 клуба, међу којима су били и представници алексиначког „Шуматовца”, у Свилајнцу је одржан завршни турнир Српске карате уније. На турниру су проглашени најбољи клубови и такмичари у овој години, а две каратискиње „Шуматовца”, Емина Младеновић и Кристина Павловић, добиле су плакете за најперспективније такмичарке у својим категоријама.
Карате клуб „Шуматовац” и његови такмичари на овом турниру су имали заиста богату жетву одличја ‒ освојили су 23 медаље и то четири златне, девет сребрних и 10 бронзаних.

Turnir Srpske karate unije
Тренер Дејан Вуксановић са Кристином Павловић и Емином Младеновић

Златне медаље у катама појединачно освојили су: Марија Алексић, Лука Алексић, Андрија Златановић и Иван Удовичић, сребро је припало: Филипу Анђелковићу, Ени Радуловић, Лазару Влајићу, Ени Петровић, Емини Младеновић и Александру Цветковићу, а бронза Милици Јовановић, Луки Ђорђевићу, Матеју Анђелковићу, Филипу Ђорђевићу, Стефану Стојановићу, Страхињи Петровићу, Миљани Влајић, Петру Живковићу и Новаку Вучевићу. У катама екипно сребрна одличја изборили су чланови четири ката тима, и то: „Шуматовац 1” (Милица Јовановић, Емина Младеновић и Марија Алексић), „Шуматовац 2” (Матеј Анђелковић, Филип Анђелковић и Страхиња Стошић), „Шуматовац 3” (Кристина Павловић, Марија Алексић и Милица Миловановић) и „Шуматовац 4” (Исидора Станковић, Јана Ристић и Мартина Ђорђевић).

Више сам него задовољан постигунтим резултатима, а посебно ми је драго што су две наше такмичарке, Емина Младеновић и Кристина Павловић, проглашене за најперспективније у својим категоријама на нивоу Српске карате уније ‒ истиче Дејан Вуксановић, тренер КК „Шуматовац”.

 

Један коментар

  1. SRPSKA KARATE UNIJA je jedna od desetak karate federacija u Srbiji koja nije priznata od sportskih institucija države Srbije: Olimpijskog komiteta Srbije, Ministarstva za omladinu i sport R. Srbije i Sportskog saveza Srbije. Srpska karate unija je bila jedan od inicijatora prikupljanja potpisa i peticije da se tuži država , zbog navodne diskriminacije nihovih članova. Jedina priznata karate organizacija u Srbij, koja je finansirana od države i čiji su rezultati jedini relevantni je Karate federacija Srbije KFS, koja je preko WKF organizacije ponopravni član olimpijske porodice sportova. Čelnici aleksinačkog sportskog saveza bi trebali to da znaju kada se vrednuju sportski rezultati u gradu, a sve su to mogli da saznaju na nedavno održanom Sajmu sporta u Beogradu. Što se tiče ovog turnira u Svilajncu, lepo je da se deca bave sportom, ali njihovi rezultati su lokalnog karaktera i to se uopšte ne uzima za ozbijno, jer država se tim turnirima i tim organizacijama uopšte ne bavi, a sve je to regulisano i Novim Zakonom o sportu. Na zvaničnom sajtu Srpske karate Unije je dat pregled proglašenja najboljih klubova i takmičara u 2017. godini i tamo uopšte nema predstavnika aleksinačkog karatea, toliko o uspešnosti !!!
    link-1 :https://sites.google.com/site/srpskakarateunijasku/home/Rezultati
    Link-2:https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=sites&srcid=ZGVmYXVsdGRvbWFpbnxzcnBza2FrYXJhdGV1bmlqYXNrdXxneDozMzRiM2VlNWYxMDdjNjI1

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eight − four =