Biće više prihoda od kazni nesavesnih vozača?

Procena da će u ovoj godini biti povećan prihod od novčanih kazni iz bezbednosti javnog saobraćaja u odnosu na prvobitno planirani, uslovila je izmenu i dopunu programa korišćenja tih istih para. Zato je na današnjoj sednici Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima opštine Aleksinac usvojena izmena i dopuna programa korišćenja sredstava za ovu tekuću godinu. Za realizaciju programa planirani su finansijski prihodi od 6.514.447 dinara od kojih su 3.514.447 dinara preneta sredstva iz prethodnih godina, a planirano je da u ovoj godini bude prihodovano 3 miliona.

Što se tiče rashoda, najviše sredstava biće utrošeno za uređenje zona škola i tu je planirano 3.130.000 dinara. Planom je predviđeno da se finansiraju i tradicionalne akcije za koje su potrebni obeležavajući prsluci i za njih će biti izdvojeno 420.000, za rotaciona svetla za traktore 120.000, a za poligon za obuku dece u saobraćaju 400.000 dinara.

Savet za bezbednost je na današnjoj sednici prihvatio zahtev Mesne zajednice Tešica da se kod tamošnje škole postave određeni saobraćajni znaci kako bi se povećala bezbednost đaka. Opštinska inspekcija je predložila uklanjanje rastinja i postavljanje ogledala što bi unapredilo preglednost učesnika u saobraćaju.

Članovi Saveta su odbili zahtev jednog od aleksinačkih taksista koji je hteo da ima tri taksi mesta ispred zgrade Opštinske uprave u glavnoj ulici.

Savet za bezbednost saobraćaja na putevima u opštini Aleksinac je usvojio i kriterijume za dodelu dečijih auto sedišta priključujući se tako akciji za povećanje nataliteta u našoj sredini. Za ove namene biće izdvojeno 200.000 dinara, a poziv za konkurisanje za besplatnu dodelu ovih sedišta biće uskoro objavljen.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

eleven + 15 =