Aleksinac

Balkuvu skupa radna snaga u Aleksincu?

Turski investitor Ugur Balkuv, koji je želeo da otvori pogon za izradu trikotaže na Empinom stadionu, neće doći u Aleksinac. Ovu vest saopštio je na sednici lokalnog parlamenta predsednik opštine Nenad Stanković.

Prvi čovek Aleksinca rekao je da je u vezi sa ovom investicijom lokalna samouprava preduzela sve što se od nje tražilo i da je potrošeno mnogo radnih sati i mnogo energije, posebno od strane njegovog zamenika Čedomira Rakića i načelnika Odeljenja za privredu Dalibora Markovića.

‒ Turski investitor se obratio Razvojnoj agenciji jer očekuje subvencije od naše države za radna mesta, ali agencija postavlja uslove investitorima i ne daje novac na ‘lepe oči’. Tražila je od turske kompanije da isplućuje zaradu u visini minimalne cene rada plus 20%. Turcima je tih plus 20% bilo mnogo i do daljnjeg su odustali od te investicije – rekao je Stanković.

Podsećamo da je Opštinsko veće usvojilo i nacrt elaborata kojim se opravdava ustupanje građevinskog zemljišta turskoj kompaniji bez nadoknade. Ova odluka ranije je naišla na kritiku odbornika opozicije koji su tada isticali da atraktivno zemljište u radnoj zoni „Kukiš” treba da se ponudi nekom domaćem investitoru. Iako je ranije bio protiv ustupanja zemljišta turskoj kompaniji, ovoga puta odbornik Ivan Dimić konstatovao je da je u ovu priču lokalna samouprava ušla lakoverno i da ga ovaj slučaj podseća na aferu sa Vels fondacijom.

Inače, turska kompanija za proizvodnju tekstila „Ugur Balkuv” u Aleksincu je, prema ranijim najavama, trebalo da otvori oko 250 novih radnih mesta.

 

3 komentara

  1. Dalibor nam razvija privredu!?!?! on ne bi znao da vodi prodavnicu u rodni Bovan. Haha eee zemljo Srbijo.
    P.s. Cedo,odmori malo, nemo toliko da radis

    1. Nemoj da misliš da je vođenje prodavnice jednostavna stvar malo je komplikovanije od posla koji oni rade, najveća razlika je što tamo svoje greške sam preduzetnik plaća, a ovde njihove greške mi plaćamo

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

seventeen − nine =