Atomski udar Istrana

Na stadionu za male sportove „Mladost”, poznatijem kao Taš, sinoć su ljubitelji roka uživali u koncertu upriličenom povodom Dana opštine.

Rikverc
“Rikverc svetlosti”
Kramer
“Kramer”

Na scenu su prvo izašli lokalni izvođači „Rikverc svetlosti”, a kao druga predgrupa nastupio je niški rok bend Kramer. Vrhunac večeri bio je koncert hard rok sastava iz Pule, Atomskog skloništa.

Atomsko sklonište

Izlazak Atomaca na scenu, publika u Aleksincu pozdravila je ovacijama. „Dobra večer Aleksinac! Pozdrav iz kišne Istre”, bile su prve reči Bruna Langera, frontmena benda, nakon čega su nastavili da se nižu hitovi i manje poznate pesme hard rok sastava čija popularnost seže još iz vremena bivše Jugoslavije.

Atomsko sklonište Atomsko sklonište

 

 

 

 

 

 

S obzirom na godine trajanja „Atomskog skloništa” i među publikom je, reklo bi se, dominirala „generacija sretnika”. Osim onih koji su svedočili formiranju benda i koji su se uz Atomce setili svoje mladosti, u prvim redovima bilo je i najmlađih sugrađana, koji su jednako uživali u nastupu hrvatskih rokera. Očekivano, najviše se pevalo i igralo uz „Paklene vozače”.

Atomsko sklonište

Neizostavno, čuli su se i negativni komentari zbog kašnjenja satnice, verovatno zbog nešto dužeg nastupa gostiju iz Niša. Bilo je i onih koji su Taš napustili ranije, ne znajući da Nišlije nisu „Atomsko sklonište”. Ipak, iskreni fanovi, kojima Bruno Langer i ostali atomci nisu strani, ostali su do samog kraja njihovog jednoipočasovnog nastupa.

Atomsko sklonište
Iako su u muzičkom životu, najpre Jugoslavije, a danas „raspračanih” zemalja prisutni već četiri decenije, bio je ovo prvi nastup „paklenih vozača” u našem gradu.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

7 − one =