most

Asfaltiranje kolovoza na mostu

Pripremni radovi na asfaltiranju kolovoza na novom žitkovačkom mostu su u završnoj fazi. Izvođači radova vode računa o svakom detalju, pa osim što je most izgrađen po najvišim standardima i po svim propisima, biće izgrađen i prilaz objektu.

Da se vodilo računa i o ekologiji može se videti kako je zaštićeno drvo pored mosta i oko njega se gradi zelena površina. Sam kolovoz na mostu je širine 6,5 metara, po 3,25 metra za oba smera i to će omogućiti kretanje vozila bez zastoja, što ranije nije bio slučaj. Pored toga, ogradom je izdvojen i pešački prelaz sa obe strane, bez biciklističkih staza. Most je dužine preko 15 metara i ukupne širine 10 metara.

most most

Prema najavama izvođača, asfaltiranje kolovoza na mostu i njegovog prilaza planirano je za subotu. Isti izvor nam je kazao da većeg zastoja u saobraćaju neće biti prilikom tih radova u subotu, a da će zatim ubrzo biti pušten saobraćaj preko novog mosta.

Izgradnju novog mosta na Žitkovačkoj bari finansirala je Evropska unija, a vrednost radova procenjena je na oko 350 hiljada dolara.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

seven + 5 =