Radinost

Aleksinčani jedini predstavnici

Manifestacija „Zelnikot na baba”, odnosno Babina pita održana je minulog vikenda u Probištipu u Makedoniji. Pored učesnika iz Bugarske i iz ostalih gradova Makedonije, Udruženje građana „Radinost” iz Aleksinca privuklo je dosta pažnje, jer se prvi put pojavilo na ovoj manifestaciji kao jedini učesnik iz Srbije.

Radinost

‒ Pošto je to manifestacija Bakine pite, mi smo iz Aleksinca poneli razne vrste pita. Imali smo pitu od krompira, od mesa, bila je tu pita sa višnjama, sa makom, sa pirinčem, uskršnja pita, a za dekoraciju smo koristili ono što naše udruženje radi i čime se najviše predstavlja. Inače, pite su bile na prodaju, a prikupljena sredstva su predata organizatorima koji će ih preusmeriti u humanitarne svrhe – ističe predsednica udruženja „Radinost” Živica Vidanović.

Tokom ove manifestacije održano je takmičenje u sukanju kora za pitu i naša sugrađanka Olga Denkić je pobedila, jer je za 10 minuta uspela da razvije osam kora.

Radinost

Nakon ovog gostovanja Aleksinčani su doneli pozitivne utiske iz Makedonije. Kažu da su ih domaćini lepo dočekali i da se nadaju da će gostoprimstvo uzvratiti već 5. juna, na Dan opštine, kada Udruženje građana „Radinost” organizuje manifestaciju „Vredne ruke”.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

1 + 6 =