Radinost

Алексинчани једини представници

Манифестација „Зелникот на баба”, односно Бабина пита одржана је минулог викенда у Пробиштипу у Македонији. Поред учесника из Бугарске и из осталих градова Македоније, Удружење грађана „Радиност” из Алексинца привукло је доста пажње, јер се први пут појавило на овој манифестацији као једини учесник из Србије.

Radinost

‒ Пошто је то манифестација Бакине пите, ми смо из Алексинца понели разне врсте пита. Имали смо питу од кромпира, од меса, била је ту пита са вишњама, са маком, са пиринчем, ускршња пита, а за декорацију смо користили оно што наше удружење ради и чиме се највише представља. Иначе, пите су биле на продају, а прикупљена средства су предата организаторима који ће их преусмерити у хуманитарне сврхе – истиче председница удружења „Радиност” Живица Видановић.

Током ове манифестације одржано је такмичење у сукању кора за питу и наша суграђанка Олга Денкић је победила, јер је за 10 минута успела да развије осам кора.

Radinost

Након овог гостовања Алексинчани су донели позитивне утиске из Македоније. Кажу да су их домаћини лепо дочекали и да се надају да ће гостопримство узвратити већ 5. јуна, на Дан општине, када Удружење грађана „Радиност” организује манифестацију „Вредне руке”.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × three =