RK-Aleksinac

Aleksinčani treći, Jovanović najbolji strelac

U sklopu priprema za novo prvenstvo, rukometaši RK Aleksinac učestvovali su na Memorijalnom turniru „Zoki i Sale“ u Beloj Palanci i zauzeli treće mesto. U prvoj utakmici Aleksinčani su poraženi od domaćina memorijala, ORK Bela Palanka, sa 32:19, a u drugoj su pobedili tim Žitorađe sa 31:27. Ekipa Dubočice iz Leskovca je najpre, sa 28:21, savladala tim Žitorađe, a potom u finalu i Belu Palanku sa 23:21. Dakle, prva je Dubočica, druga Bela Palanka, treće mesto pripalo je Aleksincu, a četvrto Žitorađi.

Najbolji-strelac-Nikola-Jovanović
Najbolji strelac Nikola Jovanović

Za najboljeg strelca proglašen je Nikola Jovanović, član ekipe RK Aleksinac, sa 24 postignuta gola. Titulu najboljeg igrača poneo je Ilija Stanković (RK Dubočica), dok je priznanje za najboljeg golmana dodeljenom mladom vrataru ORK Bela Palanka, Milošu Stankoviću.

– Vrlo sam zadovoljan ekipom i prikazanom igrom, kaže trener RK Aleksinac, Vladan Stošić. – U ove dve nedelje, koliko je ostalo do početka prvenstva, radićemo na otklanjanju nedostataka uočenih u toku priprema i mislim da ćemo spremno dočekati start šampionata. Nedostaju nam jedan ili dva igrača u rotaciji. Sa jednim ili dva pojačanja, verujem da bismo bili glavni kandidat za viši rang. Naš cilj je svakako da se maksimalno borimo i osvojimo što više bodova, naglašava Stošić.

Vladan-Stošić
Vladan Stošić

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

12 + 16 =