kamion Iveko traker

Aleksinački putari spremni za zimu

Zimsko održavanje lokalnih puteva na teritoriji aleksinačke opštine počinje u sredu, 15. novembra. Kao i prethodnih godina, održavanje opštinskih puteva ukupne dužine 142 kilometra u predstojećem periodu povereno je Javnom preduzeću za puteve i stambeno-komunalnu delatnost.  Na početku zimskog održavanja puteva i pri povoljnim vremenskim uslovima važi prvi stepen pripravnosti kojim je u intervalu od pet ujutru do 21 sata predviđeno dežurstvo dva putara i jednog tehničkog lica.

– Naše preduzeće je spremno za početak zimske sezone. Mehanizacija je u međuvremenu bogatija za jedan grejder i kamion nosivosti 20 tona sa raonikom koji će nam znatno pomoći u čišćenju snega – rekao je za Alpres direktor Javnog preduzeća za puteve Miloš Milošević uz napomenu da će nabavljene količine soli i rizle biti dovoljne za prvi snežni talas i pojavu leda.

Prema najavama meteorologa, putari bi prvu veću intervenciju trebalo da imaju krajem decembra, za kad su i najavljene snežne padavine.

Zimsko održavanje lokalnih puteva trajaće do 31. marta naredne godine, a ako se obistine prognoze da nas čeka blaga zima bez obilnih snežnih padavina, putari ne bi trebalo da imaju puno posla kao što je to bio slučaj prethodne zime.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

one × 4 =