Savet za saobraćaj

Aleksinački „pelcer” za celu Srbiju

Za programske aktivnosti u narednoj godini Savet za bezbednost saobraćaja na putevima opštine Aleksinac raspolagaće budžetom od 6.200.000 dinara, rečeno je na današnjoj sednici Saveta, na kojoj je, pored ostalog, usvojen program korišćenja sredstava za 2018. godinu.

Više od polovine planiranog budžeta biće upotrebljeno za unapređenje bezbednosti saobraćaja u zoni škola i izradu odgovarajućih projekata, dok je skoro milion dinara planirano za projekte za izgradnju raskrsnica sa kružnim tokom saobraćaja u gradu i to kod benzinske stanice Lukoil i preduzeća Gramer. Za publikacije namenjene predškolcima, osnovcima i srednjoškolcima, predavanja, propagandni materijal iz oblasti bezbednosti saobraćaja, kao i za kupovinu obeležavajućih prsluka za najmlađe i bicikala za najbolje takmičare planirirano je između milion i po i dva miliona dinara.

Savet za bezbednost saobraćaja
Planirali smo da naredne godine izgradimo još tri poligona za obuku dece u saobraćaju, a to znači da će sve osnovne škole sa područja opštine imati poligone. Od strane Republičke agencije za bezbednost saobraćaja ovi poligoni su ocenjeni kao vrlo dobri, pa je agencija preporučila lokalnim savetima da preuzmu i primene naš model poligona na celoj teritoriji Srbije. Naš model je za nekoliko stotina hiljada dinara jeftiniji u odnosu na druge i ispunjava apsolutno sve propisane standarde za obuku dece u saobraćaju ‒ istakao je Čedomir Rakić, predsednik Saveta i zamenik predsednika Opštine.

Svoju reč o budžetu Saveta za bezbednost saobraćaja daće najpre članovi Opštinskog veća na sutrašnjoj sednici, a potom i odbornici Skupštine opštine.
Inače, sredstva u budžetu Saveta potiču isključivo od naplaćenih kazni za saobraćajne prekršaje.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

1 × five =