Motociklisti

Aleksinac među rizičnijim sredinama za vozače na dva točka

Iako je u celoj zemlji bezbednost vozača dvotočkaša nedovoljna, neki podaci pokazuju da opština Aleksinac spada među rizičnije sredine. Kako bi se smanjio broj stradalih vozača motocikala i mopeda u Aleksincu je danas, uz podršku lokalnog Saveta za bezbednost saobraćaja, organizovan trening čiji je cilj povećanje bezbednosti ove kategorije vozača.

Agencija za bezbednost saobraćaja i Asocijacija za bezbednost motociklista do sada su, u sklopu ovog projekta, obišli 35 lokalnih sredina u kojima je ukupno bilo oko 600 polaznika. Motociklisti

‒ Svaka deveta saobraćajna nezgoda je sa učešćem dvotočkaša i zato nas često nazivaju ‘donatorima organa’. Naša želja je da polaznici na ovom treningu prepoznaju opasne situacije, da unaprede znanje i veštine, kao i da na poligonu uvežbavaju pojedine radnje koje su neophodne da bi bili bezbedni u saobraćaju ‒ objašnjava Ivan Bojović iz Agencije za bezbednost saobraćaja zadužen za dvotočkaše. 

Nakon teorijskog dela u zgradi skupštine opštine, aleksinački motociklisti imali su priliku da i praktično nauče kako da prevaziđu opasne iznenadne situacije tokom vožnje. Organizatori poručuju da je ovakav vid treninga jedan od najboljih alata koji vozačima na dva točka omogućuje da se svojim kućama vrate živi i zdravi.

Motociklisti

Na globalnom nivou motociklisti su 2% svih registrovanih vozača, a u zavisnosti od zemlje do zemlje, čine između 10 i 23 posto od ukupnog broja nastradalih u saobraćaju.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

4 × five =