Aleksinac ispred ostalih opština

Na današnjoj, prvoj sednici Saveta za zdravlje opštine Aleksinac u ovoj godini, pored analize rada u protekloj, bilo je reči o planiranim aktivnostima u 2018. godini.
Predsednik Saveta, dr Zoran Aleksić je izrazio zadovoljstvo što su sve aktivnosti tokom 2017. godine krunisane usvajanjem Strategije javnog zdravlja za period 2017 -2022. godina. On je i dalje bio na stanovištu da doneta Strategija treba da bude obavezujuća, a ne još jedno „mrtvo slovo na papiru”.

Savet za zdravlje

Potvrdu da je iza aleksinačkog Saveta za zdravlje jedna uspešna godina, dao je član Saveta, prof. dr Zoran Milošević iz niškog Instituta za javno zdravlje, iznevši podatak da od svih opština koje pokriva ovaj Institut, ne računajući grad Niš, jedino Aleksinac ima formiran Savet i usvojenu strategiju.

Savet za zdravlje

Na narednoj sednici koja je zakazana poslednjeg dana januara, trebalo bi da na osnovu donetog Programa rada Saveta za 2018. godinu bude usvojen predlog Plana javnog zdravlja. Očekuje se da će, pored članova Saveta, sednici prisustvovati i nosioci javnog zdravlja u opštini Aleksinac i predstavnici pojedinih preduzeća.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

ten + nineteen =