pijanista

Aleksa među najboljima u Nišu

Talenat i umeće Alekse Stankovića, mladog muzičara iz Aleksinca, učenika trećeg razreda muzičke škole u klasi profesorke Sanje Pavlović, potvrdilo je i Međunarodno takmičenje mladih pijanista u Nišu. U svojoj kategoriji Stanković je osvojio 99.40 poena (od maksimalnih 100) i tako dostigao visoko prvo mesto.

Na ovom takmičenju, koje je održano od 10. do 15 aprila, u 12 kategorija takmičili su se mladi pijanisti iz Srbije, Bugarske, Makedonije, Španije, Italije, Nemačke…

‒ Žiri su činili eminentni stručnjaci iz zemlje i inostranstva, pa je utoliko ova nagrada značajna jer je osvojena u zaista jakoj konkurenciji. Inače, Aleksa je pre samo dva meseca osvojio visoku prvu nagradu i na Međunarodnom takmičenju ‘Davorin Jenko’ u Beogradu – navodi Aleksandar Stanković, profesor u aleksinačkoj Muzičkoj školi.

pijanista
Lola Veljković

Pored Alekse, u istoj kategoriji, učestvovala je i Aleksinčanka Lola Veljković, takođe učenica osnovne muzičke škole „Vladimir Đorđević u klasi profesorke Nevene Veljković, koja je osvojila 93.40 poena.

Međunarodno takmičenje mladih pijanista svoje početke vezuje za Takmičenje mladih pijanista Jugoslavije, a kako se navodi na zvaničnom portalu, dosada je učestvovalo preko deset hiljada domaćih i stranih pijanista, učenika i studenata muzičkih škola, fakulteta i konzervatorijuma iz zemlje i inostranstva.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

3 × one =