glodari

Akcija suzbijanja glodara

Opštinska uprava opštine Aleksinac u saradnji sa preduzećem „Sanit M&M” iz Niša počinje sutra akciju sistematske deratizacije koja će se odvijati u dve faze.

glodari Prvom fazom predviđeno je postavljanje zatrovanih mamaka na priobalju reke Moravice, na levoj obali, nizvodno od mosta u ulici Knjaza Miloša do uliva kraka gradske kanalizacije, a na desnoj, nizvodno od mosta u Ustaničkoj do uliva glavnog kolektora gradske kanalizacije. Ova akcija podrazumeva i postavljanje mamaka u kanalizacionim šahtama u užem gradskom jezgru i ulicama koje gravitiraju reci Moravici i u naselju Aleksinački Rudnik kao i u podrumskim prostorijama stambenih zgrada u gradu i na Aleksinačkom Rudniku. Prva faza bi, kako se očekuje, trajala do 30. maja.

glodari U drugoj fazi, koja bi se odvijala od 4. do 8. juna, predviđeno je postavljanje mamaka u individualnim domaćinstvima u Aleksincu, na Aleksinačkom Rudniku i u nehigijenskom delu naselja u Prćilovici sa neposrednim okruženjem. Ukoliko bude potrebe za dopunom do predviđenog broja individualnih domaćinstava, odnosno do utroška predviđene količine mamaka biće obuhvaćeni i delovi naselja Žitkovac i Prćilovica u ulicama koje se nalaze duž bare.

glodari Da bi se akcija na suzbijanju glodara uspešno realizovala i izbegle nepoželjne posledice, apeluje se na građane da omoguće operativcima preduzeća „Sanit M&M” pristup prostoru u kome se vrši postavljanje zatrovanih mamaka, da ne diraju postavljeni otrov i da posebno vode računa da deca i domaće životinje ne dođu u dodir sa mamcima.

glodari‒ Ukoliko dođe do oštećenja zdravlja, svaki pojedinac će snositi odgovornost za sebe, roditelji za decu, kao i svaki sopstvenik za svoje domaće životinje – kaže samostalni stručni saradnik za zaštitu životne sredine u Opštinskoj upravi, Vladimir Nikodijević i naglašava, da u slučaju neželjenog konzumiranja ovog preparata, kao protivotrov koristiti vitamin K1.

U slučaju ekstremno nepovoljnih vremenskih prilika aktivnosti se pomeraju za prvi naredni dan sa povoljim prilikama za izvođenje akcije.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

2 × five =