Žitkovačka osmoletka obeležila dan škole

Prigodnim programom danas je u Osnovnoj školi „Vuk Karadžićˮ u Žitkovcu obeležen Dan škole. Ove godine ustanova proslavlja svoju 108. godinu postojanja.

Svečanost povodom Dana škole održana je u fiskulturnoj sali, a tom prilikom direktor škole uručio je i poklone penzionisanim radnicima. Svoj radni vek u žitkovačkoj školi, završio je profesor istorije i geografije Zoran Vasiljević. Danu škole prisustvovali su čelnici lokalne samouprave, kao i predstavnici škola i javnih ustanova sa teritorije aleksinačke opštine, penzionisani radnici, roditelji i učenici. Ovom prilikom svim prisutnim gostima podeljena su uskršnja jaja, dekorativne čestitke i primerci godišnjaka „Školsko zvonoˮ koji izdaje ova ustanova.

U proteklom periodu urađeno je dosta na poboljšanju uslova pohađanja nastave i samog objekta škole, kako u samoj matičnoj, tako i u pojedinim isturenim odeljenjima, pa je ovom prilikom direktor škole Milan Dinić izrazio svoje zadovoljstvo onim što je urađeno.

Direktor Milan Dinić i nastavnik istorije i geografije Zoran Vasiljević

‒ Što se tiče infrastrukture možemo da sumiramo neke rezultate, a što se tiče uspeha učenika to bih ja ostavio za kraj školske godine, jer su u toku okružna i republička tamičenja i mi imamo dosta učenika koji su se plasirali zahvaljujući pre svega radu nastavnika i samog angažovanja učenika. Infrastrukturno, uslovi za rad kod dece su mnogo poboljšani ‒ kaže direktor Dinić i zaključuje da su jedna od boljih škola na teritoriji naše opštine što se tiče infrastrukture.

Školi u daljem periodu predstoji realizacija projekata „Energetske efikanostiˮ i zamene poda u fiskulturnoj sali.

Više fotografija možete pogledati na Fejsbuk stranici Radio Aleksinca.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

three × 1 =