pešačka zona

Uređenje glavne ulice podelilo odbornike

Odbornici Skupštine opštine Aleksinac danas su podržali prvi ovogodišnji rebalans budžeta opštine jer je nadležno ministarstvo predložilo da se za rekonstrukciju pešačke zone ne podiže kredit, kako je prvobitno planirano. Za veći broj opozicionih odbornika, izdvajanje budžetskih sredstava za uređenje centra grada je nepotrebno trošenje novca u situaciji kada nije rešena komunalna infrastruktura, odnosno kada su mnoge ulice bez kanalizacije i asfalta. To je više puta za govornicom ponovio i odbornik iz redova Demokratske stranke Srbije Ivan Dimić.

Ivan Dimić
Odbornik DSS-a Ivan Dimić

‒ U tri meseca od kad je donet budžet do sada smo izgubili 200 miliona dinara prihoda, tako ispada po ovom materijalu koji smo dobili danas. Projekat uređenja centra grada nije sumanut ukoliko opština ima para, ali evo sad razmatramo pitanje škola na teritoriji opštine Aleksinac i koliko para nedostaje, a 104 miliona naših budžetskih para bez nekih dodatnih investicija dajemo za uređenje centra grada. Znači za poljoprivredu, zapošljavanje, školstvo nismo dali ni pola onoga što dajemo za popločavanje centra grada. To mogu da rade bogate opštine, mi smo jedna od najnerazvijenijih opština u toj kategoriji i ludo je da takva opština radi ovakav projekat – rekao je u izjavi za naš portal odbornik Dimić.

Predsednik opštine Nenad Stanković

Za razliku od opozicije, predsednik opštine Nenad Stanković smatra da je neophodno urediti glavnu ulicu jer je ona, kako je rekao, značajna za sve stanovnike opštine, a i za privlačenje investitora.

‒ Pošto je budžet opštine Aleksinac jedan od retkih budžeta u Srbiji koji nema kreditno zaduženje naš plan je bio da podignemo kredit u vrednosti od stotinak miliona dinara na pet, šest godina, koji bi se neosetno otplaćivao – objašnjava prvi čovek opštine Nenad Stanković za Alpres i dodaje da se nakon razgovora sa ministrom finansija Sinišom Malim došlo do zaključka da u aleksinačkom budžetu ima novca za tu investiciju i da nije neophodno kreditno zaduženje. 

 

On je pojasnio da je rebalans budžeta na prihodovnoj strani umanjen za oko 200 miliona dinara jer je izostalo kreditno zaduženje od 104 miliona, dok ministarstvo svoj deo od 74 miliona dinara neće uplatiti u budžet opštine već direktno na račun izvođača radova. Predsednik Stanković je izričit da se ovakav rebalans budžeta neće odraziti na aktivnosti opštine Aleksinac.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

4 − one =