U Žitkovcu održano takmičenje u tucanju vaskršnjim jajima

Obeležavanje Vaskrsa u hramu Svetog Arhangela Gavrila u Žitkovcu počelo je jutarnjom liturgijom, a nastavljeno u porti takmičenjem u tucanju vaskršnjim jajima.

 

Pre početka takmičenja za koje je vladalo veliko interesovanje kod najmlađih, prisutne mališane, roditelje i meštane ovog mesta narodnom zdravicom pozdravio je Aleksandar Radenković. Od tridesetak prijavljenih mališana nakon nekoliko krugova eliminacija za finale se plasiralo njih osmoro a pobedila je Dunja Matkić.

Ovom prilikom izabrano je i najlepše vaskršnje jaje kao i najlepši crtež na temu Vaskrsa. Najlepše jaje ukrasio je Darko Mladenović, dok je najlepši crtež naslikala Natalija Živadinović. Najuspešniji takmičari nagrađeni su prigodnim poklonima, a zahvalnice i medenjake dobili su svi učesnici takmičenja.

Obeležavanje Vaskrsa kulturno-umetničkim programom oplemenili su pesnici Udruženja stvaralaca u kulturi „Zavičaj” i članovi Kulturno umetničkog društva „Mladost” iz Žitkovca.

Ovogodišnji program obeležavanja Vaskrsa organizovala je Crkvena opština Žitkovac u saradnji sa MZ Žitkovac, Udruženjem stvaralaca u kulturi „Zavičaj” i Kulturno umetničkim društvom „Mladost”.

Više fotografija možete pogledati na Fejsbuk stranici Radio Aleksinca.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

two × 1 =