Festivalski odbor

U susret PIP-u: Ćustić predložio šest takmičarskih predstava

Umesto najavljenih pet, na ovogodišnjem Festivalu PIP biće šest takmičarskih predstava. To je danas usvojeno na sednici Festivalskog odbora. S obzirom da je, kako je naglašeno, selektor Slobodan Ćustić uspeo da izdejstvuje nešto niže cene kod pozorišnih kuća, stvorila se mogućnost da Aleksinčani vide još jednu predstavu u takmičarskom delu, a da planirani budžet od 2.830.000 dinara ne bude povećan.

Ćustić 1
Foto arhiva: Slobodan Ćustić u svom komadu “O glumatanju” 

U izboru ovogodišnjeg selektora Slobodana Ćustića našle su se predstave: „Naši dani” Narodnog pozorišta iz Banjaluke, „Slikarke” Narodnog pozorišta u Nišu, „Naši preci jedite sa nama” Pozorišta Vršac i Lazarevac, „Negri” Knjaževskog teatra iz Kragujevca, „Balave” Beoarta iz Beograda i „Animals” Kruševačkog pozorišta. Članovi Odbora će se na jednoj od narednih sednica izjašnjavati o predlogu selektora Ćustića.

U čast ovogodišnjih dobitnika nagrada biće izvedena predstava rađena u produkciji festivala PIP, a u režiji Vide Ognjenović, . Ovaj komad, koji govori o ljubavi ruske pesnikinje Marine Cvetajeve i književnika Borisa Pasternaka, imaće premijeru 29. juna na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.

Prepiska

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

2 × 4 =