Solunska-ulica-naslovna

U Solunskoj: Ograda se gradi, most ne

Više puta najavljivan početak gradnje mosta na vodopropustu u Solunskoj ulici, koja je ovog leta asfaltirana i kraćim putem povezuje Žitkovac i Donji Adrovac kroz donji deo Prćilovice, još nisu počeli. Krajem prošlog meseca izvođač radova uveden je u posao i ima rok od 45 dana da završi objekat. Na tu činjenicu nadležne opštinske službe su upozorile izvođača koga očekuju kazneni novčani penali ukoliko neopravdano prekorači rok. Za sada se još ne zna da li će most biti izgrađen u roku ili će doći do njegovog prekoračenja. Ove radove na tenderu dobila je jedna ovdašnja firma.

I dok se čeka početak gradnje mosta, Javno preduzeće za puteve Aleksinac izvodi radove na postavljanju zaštitne ograde pored puta u delu gde je ulica najgušće naseljena. Planirano je da se obostrano pored ulice kroz romsko naselje postavi 150 metara ograde koja će odvajati prostor namenjen pešacima od kolovoza. Ovo je od izuzetnog značaja za bezbednost saobraćaja, pošto na tom prostoru ima dosta pešaka i dece, a često i domaćih životinja. Nakon postavljanja dela ograde, primetan je manji broj ljudi i pasa na samom asfaltu.

Solunska

Osim bezbedonosne komponente, ograda je i neka vrsta atrakcije za najmlađe koji je često koriste za igru. Stariji građani se mogu videti kako „nalakteni” na nju uživaju u prvom jutarnjem suncu, verovatno zadovoljni što su dočekali i u svom trećem dobu života da pored njihove kuće bude asfalt, a ne prašnjavi put. Pojedine domaćice novopostavljenu ogradu nekada iskoriste da okače i po neki komad opranog tepiha ili druge podne pokrivke kako bi se lakše osušile.

Sve ovo ukazuje da je Solunska ulica, u tom delu, veoma puna života pa se vozačima i dalje savetuje kada tu prolaze dodatni oprez. A što se tiče mosta kada počne njegova gradnja za saobraćaj će biti zatvoren samo deo ulice.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

twenty + 17 =