sneg

Sneg pada, ali se topi

Iako su meteorolozi za danas najavljivali nešto toplije vreme i pretežno kišu na našem području, sneg koji je počeo sinoć da veje uspeo je da na pojedinim mernim mestima dostigne i dvadeseti podeok na metru.

Na tri merna mesta na kojima vremenske promene prati Republički hidrometeorološki zavod Niš zabeležena je i različita debljina snega. Najviše snega izmereno je u Rsovcu, 20 centimetara, zatim u Gredetinu 15, dok je najmanje padavina izmereno u Mozgovu i tu je beli pokrivač dostigao osmi centimetar.

sneg

U Javnom preduzeću za puteve Aleksinac, koje održava opštinske puteve, kažu da protekle noći nije bilo potrebe za intervencijama, ali da su od jutros tri ekipe na terenu. Jedna je na putnom pravcu Žitkovac – Vitkovac, druga je na pravcu prema Crnoj Bari, dok treća ekipa čisti gradske ulice. Prema rečima nadležnih u ovom preduzeću, sve tri ekipe samo čiste sneg sa kolovoza, ali ne osoljavaju, jer se zbog trenutnih temperatura sneg sam topi. Ovakvi vremenski uslovi doprinose da se na svim putnim pravcima saobraćaj odvija normalno.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

13 + 9 =