Selu u pohode

„Selu u pohode” u Donjem Suhotnu

Centar za kulturu i umetnost obnavlja nekada veoma popularnu akciju „Selu u pohode”. Prva u nizu planiranih akcija biće realizovana već u nedelju, 9. juna u Domu kulture u Donjem Suhotnu.

Selu u pohode

‒ ‘Selu u pohode’ pokrećemo sa ciljem da oživimo rad kulturno-umetničkih društava, a samim tim i kulturno zabavni život mladih u onima selima gde za to postoje uslovi. Suhotno je svojevremeno imalo svoj KUD, redovno je učestvovalo na smotrama ‘Kulturnog stvaralaštva na selu’ i drugim manifestacijama i verujemo da će se pesma i igra vratiti u ovo selo. Pored Suhotna, postoje još neka naselja koja su zainteresovana da budu deo ove akcije – rekla nam je direktorka CKU Maja Radoman Cvetićanin. 

U programu koji će videti meštani Donjeg ali i Gornjeg Suhotna učestvuju kulturno-umetnička društva „Biser” iz Draževca, „Merak” iz Vukašinovca, „Bukovik” iz Mozgova i „Vidovdan” iz Velikog Drenovca. Nastupiće i solista Saška Anđelković iz Donjeg Adrovca i gajdaš Lazar Savić iz Svrljiga, a Mimica Ilić iz Velikog Drenovca će spremati tradicionalno jelo Belmuž.

Početak priredbe je u 20 časova.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

18 − 7 =