prvi Zimski pozorišni festival za decu

Sedam predstava za decu na drugom ZIPO festu

Najmlađa publika u Aleksincu i ove zime imaće prilike da uživa u Zimskom pozorišnom festivalu za decu, koji će se održati od 28. januara do 3. februara. U takmičarskom delu biće izvedeno šest predstava profesionalnih pozorišta iz Beograda, Novog Pazara, Vršca, Kruševca i Lazarevca.

Po predlogu selektorske komisije koju su činili glumci Jelena Stajkovca i Fuad Tabučić i reditelj Miloš Jagodić, ove godine na ZIPO festu igraće se predstave „Zvonar bogorodičine crkve u Parizu”, „Papagaji”, „Zbrka oko vuka”, „Damojed”, „Veliki odmor” i „Sve za ljubav”.

Milena Rašić‒ Predstave su odlične i s obzirom da je reč o profesionalnim pozorištima to je velika čast i jedna velika reklama za opštinu Aleksinac – kaže Milena Rašić, direktorka „Teatra 91”, organizatora festivala. 

I ove godine biraće se glumac festivala, najbolja režija, scenografija, kostim i najbolja predstava u celini. O nagradama će odlučivati tročlani žiri, koga će kao i prošle godine činiti direktor beogradskog pozorišta „Boško Buha” Igor Bojović, aleksinački reditelj i glumac Dragoslav Ranđelović i glumac „Teatra 91” Srđan Stojadinović Lebi.

Za razliku od prošlogodišnjeg, prvog ZIPO festa, kada je igrano šest predstava, ove godine igraće se njih sedam, a na kraju će u čast nagrađenih glumci „Tetra 91” izvesti svoju predstavu „Pepeljuga”, koju je po tekstu Igora Bojovića režirao Branko Popović.

Posetioci ZIPO festa karte će moći da pribave na blagajni Doma kulture od ponedeljka 14. januara, a cena se kreće od 150 dinara za pojedinačnu ulaznicu do 600 dinara, koliko košta komplet karata za svih sedam predstava. Organizatori poručuju da su pripremili i prateći program, koji će za sve posetioce biti besplatan.

Program:

28. 1.„Zvonar bogorodičine crkve u Parizu”, Kruševačko pozorište
29. 1. „Papagaji”, Narodno pozorište Vršac
30. 1.„Zbrka oko vuka”, Regionalno pozorište Novi Pazar
31. 1.„Damojed”, Prvo prigradsko pozorište „Puls teatar” Lazarevac
1. 2. „Veliki odmor”, Malo pozorište „Duško Radović”, Beograd
2. 2.„Sve za ljubav”, Pozorište lutaka „Pinokio”, Beograd
3. 2. „Pepeljuga”, Gradsko pozorište „Teatar 91” Aleksinac, (van konkurencije zatvaranje festivala i dodela nagrada)

Sve predstave počinju u 19 sati.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

fourteen + fourteen =