Maslenica

Ruska Maslenica u Subotincu

Hol Osnovne škole „Sveti Savaˮ u Suboticu danas je, peti put zaredom, bio u znaku ruske kulture. Organizovanje ruskog praznika Maslenice u ovoj ustanovi polako postaje tradicija i ovo je jedinstvena prilika da se učenici bliže upoznaju sa ruskim jezikom, kulturom i tradicijom. Naravno, program je bio na ruskom jeziku, pošto je i sam praznik u vezi sa Rusijom.

Ivana Ilić
Profesorka Ivana Ilić

‒ To je praznik posvećen odlasku zime, a dolasku proleća. Simbol Maslenice jeste sunce, u stvari palačinka koja podseća na sunce. Ona je raskošna, vruća i okrugla i samim tim nagoveštava lepo vreme. Cilj ove manifestacije je popularisanje ruskog jezika, odnosno da se deca upoznaju sa drugom kulturom i običajima ‒ istakla je profesorka ruskog jezika Ivana Ilić.

Pored dve koreografije, to jest dve ruske igre koje su pripremili učenici subotinačke škole, održan je i kviz o poznavanju Rusije. Učešće u obeležavanju Maslenice uzeli su i gosti iz trnjanske Osnovne škole „Stojan Živković Stoleˮ. Njihov hor je ulepšao manifestaciju otpevavši nekoliko pesama na ruskom jeziku.

Maslenica

Program je završen prezentacijom putovanja u Vladivostok, gde su deca koja uče ruski jezik, letos bila gosti jednog dečijeg kampa. Ovo je bila jedinstvena prilika da deca koja su putovala u Rusiju na što lepši i bolji način predstave ovo putovanje i samu Rusiju.

Maslenica  

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

one × 1 =