Rusi-za-sajt

Rusi opljačkani tokom gostovanja u Ražnju

Folklorna grupa iz Rusije, koja je sinoć nastupila u Ražnju u sklopu Međunarodnog studentskog festivala folklora, sa ovog će gostovanja, nažalost poneti više neprijatnih utisaka pošto je, za sada, nepoznati počinilac opljačkao njihovu svlačionicu. Naime, dok su ruski folkloraši sa scene zabavljali ražanjsku publiku, neko je podlo iskoristio odsustvo pažnje i činjenicu da gosti nisu zaključali prostoriju u kojoj su se presvlačili.

Prema rečima prisutnih, Rusi su kao i svi ostali učesnici, dobili ključ prostorija u kojima su se pripremali za nastup. Očigledno je da se nisu nadali ovakvoj „dobrodošlici” od strane pojedinaca, pošto su vrata svoje svlačionice ostavili otključana.

Organizatori međunarodne smotre folklora u Ražnju kažu da će ovo ostati mrlja prelepog druženja čuvara tradicije i da su osim kao organizatori i domaćini i lično pogođeni ovako nedoličnim ponašanjem pojedinaca.

Kolika je materijalna šteta naneta ruskom KUD-u još je nepoznanica, ali je prema rečima organizatora slučaj prijavljen policiji, a istraga u toku.

Nažalost, ovo nije usamljeni slučaj lošeg ophođenja prema strancima na ovoj manifestaciji. Pre nekoliko godina slična situacija dogodila se u Beloj Palanci, pa bi možda ubuduće goste iz stranih zemalja na startu trebalo upozoriti da lične stvari bolje čuvaju od eventualnih kradljivaca.

Međunarodna smotra studentskog festivala folklora biće zatvorena 20. jula, tradicionalnim defileom folkloraša u Nišu. Ostaje nada da će do tada kradljivci biti otkriveni, a gostima iz Rusije vraćene lične stvari i želja da ponovo dođu u Srbiju.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

eight − 6 =