Rusi na Vakrs posetili Aleksinčane: Praznični koncert u Domu kulture

Na velikoj pozornici Centra za kulturu i umetnost u Aleksincu sinoć je održan Vaskršnji dečji koncert. Na koncertu su nastupali članovi Teatra muzike i plesa „Krcko Oraščićˮ iz ruskog grada Orenburga, muški vokalni sastav „Čarobnjaci iz dvorištaˮ iz ruskog grada Voronježa, kao i članovi aleksinačkih horova „Mali vokaliˮ Centra za kulturu i umetnost i dečjeg hora Osnovne muzičke škole „Vladimir Đorđevićˮ.

Srdačnim rečima dobrodošlice na ruskom, engleskom, nemačkom i francuskom jeziku veče su otvorili mladići i devojke teatra „Krcko Oraščićˮ. Članovi ovog teatra predstavili su se u plesnim i glumačkim tačkama u kojima povezuju elemente tradicionalnog baleta sa modernim plesom.

Ljupki dečaci vokalnog sastava „Čarobnjaci iz dvorištaˮ otpevali su i interpretirali nekoliko numera kojima su osvojili srca mnogobrojne publike u aleksinačkoj sali.

Aleksinačkoj publici i gostima iz Rusije, predstavili su se i „Mali vokaliˮ Centra za kulturu i umetnost i dečji hor Osnovne muzičke škole „Vladimir Đorđevićˮ. Na samom kraju naši horovi i gosti iz Rusije zajedno su otpevali srpsku narodnu pesmu „Tamo dalekoˮ.

Vaskršnjem dečjem koncertu prisustvovali su i bivši ambasador Rusije u Srbiji Valerij Jegoškin, predsednik rusko-srpskog prijateljstva Stefan Genič, zamenica predsednika opštine Obnjinsk Tatjana Sergejevna i direktori osnovnih škola iz Obnjinska i Kaluge.

Gosti iz Rusije uručeli su zahvalnice učesnicima koncerta, nastavnicima ruskog jezika na teritoriji opštine Aleksinac i drugim saradnicima. Bivši ambasador Rusije u Srbiji Valerij Jegoškin uručio je direktorki Centra za kulturu i umetnost Maji Radoman Cvetićanin statuu Aleksandra Nevskog kao simbol rusko-srpskog prijateljstva.

Više fotografija na Fejsbuk stranici Radio Aleksinca.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

fourteen − one =