most

Rekonstrukcija Grobljanskog mosta zavisi od Evrope?

Da li će jedan od najstarijih mostova na reci Moravici nedaleko od centra grada povratiti stari izgled koji je imao tridesetih godina prošlog veka kada je izgrađen, za sada zavisi od sredstava Evropske Unije. Opštinska uprava aplicirala je kod evropskih partnera za sredstva u iznosu od 11 miliona i 200 hiljada dinara, a ovogodišnjim budžetom opštine za učešće u radovima i izradu projektne dokumentacije opredeljeno je nešto više od devet miliona, što znači da je celokupna investicija procenjena na oko 21 milion dinara.

most

‒ Vrlo je izgledno da ćemo dobiti odobrenje Evropske Unije. Projekat rekonstrukcije je urađen. Most je već nesiguran za dalje korišćenje i ima poprilična oštećenja koje je vreme napravilo, tako da se nadam da ćemo ove godine dobiti rekonstruisani Grobljanski most – kaže predsednik opštine Nenad Stanković. 

Grobljanski most podignut je 1927. godine po projektu inženjera Nedeljka Divca. Za sada u Aleksincu postoji dobra volja da se ovaj stari most kompletno rekonstruiše, a da li će stići pečat iz Evropa znaće se otprilike za dva meseca.

most
Nekadašnji izgled mosta

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

14 − nine =