ministar poljoprivredna

Radovi na novoj zgradi Poljoprivredne škole

Uskoro se nastavljaju radovi na završetku izgradnje objekta na Vojničkom putu u kojem će, za jednu do dve godine, biti smeštena Poljoprivredna škola „Šumatovac”. Na nedavno završenom tenderu posao je pripao konzorcijumu koji predvodi firma „Tončev gradnja” iz Surdulice i oni će raditi na završetku gradnje fiskulturne sale i na dovršetku poslova na samom objektu škole, koji su propušteni u prvoj i drugog fazi gradnje.

‒ Rok za izvođenje radova je oko pet meseci, odnosno 150 dana i očekujemo da po prijavi gradilišta i dostavi sveobuhvatne tehničke dokumentacije izvođaču radova i nadzornom organu izvođač bude uveden u posao, realno je da to bude do kraja ovog meseca i da već od avgusta počne da teče rok – kaže Dalibor Marković, načelnik Odeljenja za privredu u Aleksincu. 

Vrednost planiranih radova je 58 miliona dinara i 37 miliona su sredstva Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a 21 milion dinara izdvojen je iz budžeta opštine Aleksinac.

‒ Jedino što će preostati od nezavršenih radova na školi jeste parterno uređenje i imamo obećanje iz Ministarstva prosvete da će u fondu za sledeću godinu i taj deo radova biti predviđen, tako da očekujemo da objekat kompletno bude završen. To je četvrta faza i nadamo se da ona bude realizovana u toku naredne godine. Inače i bez tog parternog uređenja objekat može da počne da funkcioniše – dodaje Marković. 

Prema Markovićevim rečima, i ovu školsku godinu đaci Poljoprivredne škole sigurno će provesti u starim učionicama, a već od naredne školske godine mogu se nadati preseljenju u dugoočekivani novi objekat na suprotnom kraju grada, u ulici Maksima Gorkog.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

three × two =