„Radinostˮ pored stadiona

Pored glavnog ulaza u Gradski stadion, u Ulici 7. jula danas je otvorena prostorija Udruženja građana „Radinostˮ iz Aleksinca.

U prisustvu osnivača, članova udrženja, direktora i radnika javnih ustanova i drugih gostiju, prostoriju su svečano otvorili Živica Vidanović, predsednica udruženja i njen zamenik Dragoslav Ristić.

‒ Negde u decembru mesecu 2005. godine krenuli smo sa akcijom obnavljanja manifestacije ‘Susreti sela’ i obilaskom naših sela shvatili da posedujemo jedno blago što se tiče starih zanata i domaće radinosti. Došli smo u Aleksinac i rešili da formiramo jedno udruženje koje će da okupi sve ljude koji se bave starim zanatima i domaćom radinošću i u tome smo uspeli ‒ rekao je Dragoslav Ristić, potpredsednik Udruženja građana „Radinostˮ i podsetio sve prisutne da je udruženje zvanično počelo sa radom 12. decembra 2005. godine.

Predsednica udruženja Živica Vidanović se ovom prilikom zahvalila direktorki Sportsko-rekreativnog centra Aleksinac, Mileni Maksimović i direktorki Centra za kulturu i umetnost, Maji Radoman Cvetićanin, kao i čelnicima opštine koji su prepoznali potrebu da udruženje dobije nove prostorije gde će izložiti radove svojih članova.

‒ Ove godine smo se proširili i dobili smo novu prostoriju, koja je veća i bolja za naš rad i uopšteno kao izložbeni salon. Ovde možemo da se okupljamo, da održavamo sastanke i da odrađujemo radionice, tako da smo veoma zadovoljni ‒ dodala je Živica Vidanović i napomenula da se i u sklopu Centra za kulturu i umetnost nalazi jedna prostorija u kojoj će biti izloženi radovi ovog udruženja.

Prostorija UG „Radinostˮ biće otvorena od četvrtka, 9. maja, svakog radnog dana u periodu od 10 do 12 sati, za sve zainteresovane sugrađane koji mogu da pogledaju ili kupe radove ovog udruženja, kao i za buduće članove.

Više fotografija možete pogledati na Fejsbuk stranici Radio Aleksinca.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

3 + four =