„Putevi Srbije” ne haju za aleksinačke rupe

Udarne rupe koje se nalaze na kolovozu ispred mosta na Južnoj Moravi u Aleksincu najverovatnije neće biti popravljene u narednom periodu. Kako smo saznali u Savetu za bezbednost saobraćaja opštine Aleksinac, ovo telo je obavestilo republičkog inspektora i upravljača regionalnog puta 217 (Vukanja-Knjaževac), Javno preduzeće „Putevi Srbije”, da na pomenutoj deonici kroz Aleksinac ima udarnih rupa koje ugrožavaju saobraćaj i bezbednost vozača.

Na to upozorenje održavalac je popravio samo deo ovog puta ispred „Gramera”, dok su krateri ispred mosta ostali nesanirani, pa je na vozačima da se sami snalaze prilikom prelaska.

putevi

Interesantno je da nema ni znakovnog upozorenja da se nailazi na oštećeni deo puta što može biti veoma opasno. Jednom takvom događaju je prisustvovala i naša ekipa, kada je vozač automobila sa beogradskim registarskim tablicama, koji očigledno nije poznavao put, velikom brzinom projurio luksuznim automobilom kroz ove kratere.

putevi

U lokalnom Javnom preduzeću za puteve Aleksinac kažu nam da oni ne smeju da obavljaju radove na regionalnom putu, pošto su u njihovoj nadležnosti opštinski i nekategorisani putevi. Dodaju, i kada bi lokalna samouprava izdvojila sredstva za sanaciju ove deonice, ne bi smeli da obave sanaciju zbog zakonskih ograničenja.

Nezvanično smo saznali da Savet za bezbednost saobraćaja u Aleksincu još nije dobio nikakav odgovor ni od „Puteva Srbija” ni od republičkog inspektora.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

5 − two =