Pijaca

Predstavnici EU PRO-a obišli radove na pijaci

Radovi na rekonstrukciji aleksinačke Zelene pijace, koji su otpočeli krajem februara, za sada teku planiranom dinamikom i njihov završetak se može očekivati, kako je predviđeno, tokom maja meseca. To je utvrđeno danas nakon što su gradilište obišli predstavnici EU PRO-a, većinskog finansijera, i lokalne vlasti. Posetioci iz evropske organizacije, koji plaćaju 80% radova na rekonstrukciji aleksinačke pijace, istakli su da su zadovoljni kvalitetom dosadašnjih radova za koje su zaduženi lokalna firma „MBN gradnja” i „Utva silos” iz Kovina.

‒ Imamo informacije od nadzornog organa da je negde oko 50 procenata svih radova završeno. Ono što je bitno jeste da je projekat rekonstrukcije izgradnje nadstrešnice na zelenoj pijaci u Aleksincu prvi projekat od 46 projekata koji EU PRO finansira u ovom krugu, tako da je našem projektu posvećena velika pažnja – rekao je načelnik odeljenja za privredu u opštini Dalibor Marković i dodao da će nakon postavljanja nadstrešnice, biti nabavljene nove tezge. 

Pijaca

Projektom rekonstrukcije aleksinačke Zelene pijace, pored postavljanja nadsrešnice, predviđena je nabavka 200 tipskih tezgi i sanacija pijačnih mokrih čvorova. Ukupna vrednost radova je oko 16,7 miliona dinara i ova cena obračunava se bez PDV-a, jer su projekti koje finansira EU PRO oslobođeni poreza.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

13 − 6 =