Predsednik Vučić Drobnjaku: Put kroz Aleksinac do 1. septembra

Razgovori koje su nedavno u voćnjaku „Tera optime” u Žučkovcu, prilikom posete predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića Sokobanji, imali prvi čovek države i predsednik opštine Aleksinac Nenad Stanković nagoveštavaju da će biti rešen problem oko asfaltiranja ulice Lele Popović.

Stanković se požalio na lošu deonicu puta za Sokobanju kroz Aleksinac i da ga često okrivljuju za takvo stanje, kako je rekao, prvo njega pa predsednika države, iako je taj pravac u nadležnosti Puteva Srbije. Na to mu je Vučić replicirao „Zašto ti i ja, valjda je krivac Drobnjak?”.

‒ Predsedniče, da ste došli iz ovog pravca videli biste i sami – nije se dao Stanković, pošto je prvi čovek države stigao iz Boljevca.

‒ Da li je trebalo da dođem preko Mozgova ‒ ovim rečima je Vučić pokazao da poznaje i ovaj kraj i upitao Drobnjaka šta je sa putem kroz Aleksinac i koliko to košta.

Direktor Puteva Srbije Drobnjak pokušao je da izbegne konkretan odgovor rečima: „Sređeno je to i koštaće oko 30 miliona”. Takav odgovor se nije sviđao Vučiću koji je Drobnjaku rekao da ta skoro četiri kilometra mora da koštaju preko sto miliona. Takvu cenu je potvrdio i Stanković, ali je i napomenuo da su Putevi Srbije odustali od prvobitnog projekta i da sada žele samo da presvuku put.

Na to je Drobnjak upitao ko je to rekao, dobivši odgovor od prvog čoveka opštine Aleksinac; „To su nam saopštili vaši saradnici”.

Tada se ponovo umešao predsednik Vučić obrativši se Stankoviću: „Nenade, ti si funkcioner šest godina, a Drobnjak šezdeset, ne možeš ti sa njim da izađeš na kraj” i pozvao Drobnjaka da se uozbilji i da sedne pored njega.

‒ Drobnjače, kada ćeš završiti tu deonicu? ‒ pitao je Vučić.

‒ U toku leta ‒ odgovorio je Drobnjak.

‒ Prvog septembra put kroz Aleksinac da bude gotov – presekao je Vučić, na šta je Drobrnjak zatražio kao krajnji rok 15. septembar.

Vučić je ostao kod zahteva da to bude 1. septembar, dodavši da se put uradi u punom profilu kako je predviđeno projektom i naredio Drobnjaku da se raspita i dok stignu u Knjaževac da ga obavesti koliko je potrebno para za te radove.

Ostaje samo da se vidi šta će pokazati prvi septembar. Pratićemo.

Jedan komentar

  1. Znači, ništa, ali ništa u Srbiji ne može bez gvozdene vojničke discipline i čizme!
    Ne želeći da me shvate pogrešno tzv.dušebreznici, ali da li je normalno i u redu da se Predsednik skoro uvez dezavuiše od izrade mosta, tunela, deonice puta itd.
    Daj bar da smeni jednog Ministra ili Direktora uz zabranu obavljanja bilo koje funkcije od najmanje 10 godina. Ovako, on ih prozove, postoji i oni ko zadnji glimoglavci… Kažu, razumem, biće, jasno…

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

three × five =