Pavić osvetlao obraz

Juče je u Kruševcu održano međuokružno takmičenje u atletici, na kome su odmerili snagu pobednici Nišavskog, Zaječarskog i Rasinskog okruga u kategoriji pionira i omladinaca u muškoj i ženskoj konkurenciji.

U ekipnom plasmanu u kategoriji omladinaca, predstavnici Tehničke škole „Prota Stevan Dimitrijevićˮ iz Aleksinca osvojili su drugo mesto – za samo dva boda ostali su bez pobedničke titule i plasmana na republičko nadmetanje. Učenici ove škole zabeležili su sledeći plasman – četvrto mesto osvojili su: Aleksa Lazić u trci na 100 m, Marko Cander na 400 m i Aleksandar Stojanović u skoku u vis, dok su drugo mesto izborili Konstantin Jevremović u trci na 1000 m, Aleksa Đorđević u bacanju kugle, Amir Zeka u skoku u dalj i štafeta 4H100 (Aleksa Lazić, Marko Cander, Amir Zeka,Filip Živanović).

U pojedinačnom plasmanu u kategoriji omladinaca, treće mesto u skoku u dalj pripalo je Aleksandru Kneževiću, učeniku Aleksinačke gimnazije. Njegova školska drugarica, Bojana Mitić u bacanju kugle takođe je osvojila treće mesto.

U kategoriji pionira u bacanju kugle zablistao je Martin Pavić, učenik Osnovne škole „Stojan Živković Stoleˮ u Trnjanu, koji je osvojio prvo mesto i plasirao se za republičko takmičenje. Pavle Stojanović, učenik Osnovne škole „Ljupče Nikolićˮ iz Aleksinca, u skoku u vis plasirao se na petu poziciju.

Odlazak takmičara sa područja aleksinačke opštine na međuokružno takmičenje u atletici organizovao je Savez za školski sport Aleksinac.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

seventeen − five =