Srebrnjaci

Opština darivala mališane

U sali Domu kulture danas je održana svečanost na kojoj su podeljeni srebrnjaci roditeljima beba rođenih u poslednjih šest meseci. U periodu od 1. oktobra prošle godine do kraja marta ove, na području opštine rođen je 191 mališan, koji je danas darovan poklonom lokalne samouprave. Srebrnjake sa likom Bogorodice uručili su predsednik opštine Nenad Stanković i načelnik Opštinske uprave Dejan Milošević.

Srebrnjaci Pre početka svečane dodele, predsednik je pozdravio najmlađu publiku i njihove roditelje, rekavši da će lokalna samouprava ovu meru, koja je započeta prošle godine, nastaviti i ubuduće.

‒ Postoji jedan običaj kod nas u našem narodu da kad se beba rodi u kući i kada dođe novi član porodice onda kum, babe, dede, ujaci, stričevi nešto poklone novom članu porodice. Najčešće roditelji te poklone čuvaju, pa kad oni sutra budu svoji ljudi onda dobiju te poklone. Mi ćemo u opštini Aleksinac nastaviti da jednim skromnim poklonom ispred lokalne samouprave praktično svaku bebu nečim darujemo – rekao je prvi čovek Aleksinca. 

Tokom dve prošlogodišnje i današnje akcije lokalna samouprava u Aleksincu podelila je 487 srebrnjaka. Oni roditelji koji danas nisu bili u mogućnosti da prisustvuju svečanoj dodeli u Domu kulture srebrnjak za svoju bebu mogu podići u kancelariji br. 40 u zgradi opštine, poručuju iz Opštinske uprave.

Srebrnjaci

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

twenty + nine =