Kirija

Od sinoć Lebi u društvu Zoke i Vilija

Nakon odigrane predstave Kirija, sinoć je po treći put Aleksinačko amatersko pozorište dodelilo nagradu „Bata Marković”. Dobitnik ove godine je Srđan Stojadinović Lebi za sve briljantne uloge koje je ostvario u protekle tri decenije pozorišnog amaterizma. To je glumačka nagrada koja se daruje glumcima koji su ostavili dubok trag u pozorišnom životu Aleksinca.

Kirija

‒ Srđan je ovu nagradu dobio za sve ono što je pružio nama kao glumac i kao prijatelj. Nadam se da ćemo u budućnosti sarađivati i da će mu ova nagrada biti veliki podstrek ‒ rekao je Miloš Paović, upravnik Aleksinačkog amaterskog pozorišta. 

Kirija
Glumcu među prvima čestitao sin 

Nakon proglašenja, na licu ovogodišnjeg laureata moglo se viditi iznenađenje jer, prema svemu sudeći, nije očekivao nagradu.

Kirija

‒ Sada sam se ljutio na ove moje iz ekipe, stvarno se nisam nadao da ću da dobijem nagradu i oni su to uspešno skrivali od mene. Ovo mi je najdraža nagrada, zato što baš nosi Batino ime. Bata je bio moj prijatelj pre svega, kolega, glumac i mnoge stvari smo učili od njega. Učili smo da glumimo, da budemo dobri ljudi, čak to na prvom mestu bih istakao. Stvarno sam uzbuđen, veoma mi je drago i trudiću se da ovo poverenje koje mi je dala i publika i svi iz amaterskog pozorišta opravdam tako što ću još uspešno igrati i donositi nagrade za pozorište i grad Aleksinac ‒ rekao je nakon dodele Srđan Stojadinović Lebi. 

Nagradu je ustanovilo Aleksinačko amatersko pozorište 2015. godine u znak sećanja na dugogodišnjeg glumca amatera Batu Markovića, koji je preminuo 2013. godine. Nagrada se dodeljuje glumcima amaterima, koji su ostvarili značajan doprinos u pozorišnom životu Aleksinca. Prvi dobitnik 2015, bila je Zorica Stevanović, 2016. Viobran Golubović, a nekoliko godina nije dodeljivana nagrada.

Kirija

Upravni odbor Aleksinačkog amaterskog pozorišta ove godine ustanovio je i priznanje za sveobuhvatni rad na amaterizmu. Prvi dobitnik ovog priznanja je glumac Miloš Paović, a ono mu je takođe uručeno sinoć.

Kirija

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

5 × 4 =