CKU

Od danas otvoren konkurs: CKU finansira izdavanje monografija

Centar za kulturu i umetnost Aleksinac danas je raspisao javni konkurs za izdavanje monografskih publikacija u 2019. godini. Konkursom je predviđeno da se odabrani radovi delom ili u potpunosti finansiraju sredstvima Centra za kulturu i umetnost, a odnosi se na monografske publikacije iz oblasti književnog, umetničkog, naučnog i istraživačkog rada. Kako se navodi u saopštenju, pravo na učestvovanje imaju pojedinci, kao i ustanove i udruženja registrovana na teritoriji opštine Aleksinac.

‒ Imamo četiri kriterijuma po ovom konkursu. Prvi je usklađenost sa osnovnim principima i ciljevima izdavačke delatnosti Centra za kulturu i umetnost, koji podrazumevaju očuvanje kulturne baštine na nivou teritorije opštine Aleksinac i uopšte. Tu spada i promovisanje književnog stvaralaštva autora sa teritorije opštine, podsticanje i objavljivanje dela namenjenih deci i omladini, kao i izdavanje serijskih i monografskih publikacija kojima se predstavljaju ljudi i događaji na teritoriji opštine. Drugi kriterijum je kvalitet i inovativnost, treći stepen uticaja publikacije na kvalitet kulturnog života zajednice i četvrti kriterijum obuhvata da je prvo izdanje knjige, da knjiga ima umetničku, književnu i naučnu vrednost, da postoji kulturni i javni interes za izdavanje knjige, da je knjiga originalno i kvalitetno delo, da promoviše kulturu opštine Aleksinac i njeno kulturno nasleđe – objašnjava Ivan Matejević, stručni saradnik CKU. 

Konkurs će biti otvoren do 1. aprila, a učesnici, pored rada, treba da dostave najmanje jednu preporuku ili recenziju stručnog lica i popunjenu prijavu.

Detalje konkursa pogledajte OVDE.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

9 + 4 =