Nove table za mlade basketaše

Kancelarija za mlade opštine Aleksinac i ove godine nastavlja sa praksom dodele sportske opreme mesnim zajednicama u vidu košarkaških tabli i lopti, a takođe i mreža za odbojku. Ove godine obezbedili su i 12 tabli od pleksiglasa izrađene po Fibinim standardima i pravilima sa zglobnim obručima, a te table biće dostavljene osnovnim i srednjim školama sa teritorije naše opštine koje poseduju fiskulturnu salu.

Stefan Đurić
Stefan Đurić

Deo sredstava obezbeđen je od strane Ministarstva omladine i sporta kroz Javni poziv za sprovođenje omladinske politike na lokalu po projektu „Košarka bez granica”, a deo sredstava obezbeđen je iz redovnih sredstava Kancelarije za mlade.

‒ Cilj ove akcije je stvaranje što boljih uslova osnovcima i srednjoškolcima za bavljenje sportom. Ovo je jedan vid podrške mladima u ruralnim sredinama za vođenje zdravog stila života, to jest za rekreativno bavljenje sportom ‒ kaže Stefan Đurić, koordinator Kancelarije za mlade opštine Aleksinac. 

Table i obruče od pleksiglasa dobiće Osnovne škole „Ljupče Nikolić” i „Vožd Karađorđe” iz Aleksinca, „Vuk Karadžić” iz Žitkovca i „Jovan Jovanović Zmaj” sa Aleksinačkog Rudnika, kao i Aleksinačka gimnazija. Što se tiče mesnih zajednica, košarkaške table dobiće Lužane, Prćilovica, Mali Drenovac, Vitkovac i Koprivnica, mrežu za odbojku Bovan, a košarkaške lopte Žitkovac.

Dodela vaučera biće upriličena u četvrtak, 18. aprila od 11 časova u Svečanoj sali Skupštine opštine Aleksinac.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

4 + 14 =